0800- & 0900- Servicenummers

Servicenummers

0800- & 0900-nummers worden ook wel servicenummers genoemd. De naam zegt het al: met een servicenummer bied je telefonische service aan je klanten, zoals bijvoorbeeld informatie of hulp. Neem je een 0800-nummer, dan kies je ervoor om deze service gratis aan je klanten aan te bieden en betaal je als organisatie de gesprekskosten. Bij een 0900-nummer verleg je de kosten, plus een vergoeding voor de geboden service, naar de klant.

In Nederland mag je een 0900-nummer gebruiken voor twee doeleinden: voor bestaande klanten of voor nieuwe klanten. Op het moment dat je het nummer gebruikt als helpdesk voor bestaande klanten, dan is een maximum tarief toegestaan van €1,- per gesprek, bovenop de reguliere gesprekskosten. Gebruik je het nummer voor nieuwe klanten, dan geldt een maximum tarief van € 1,40 per gesprek of €0,90 per minuut.

 

Direct Bestellen

0800 nummer aanvragen

Beller belt gratis, dit maakt contact laagdrempelig.

Een 0800-nummer is bedoeld om je klanten gratis naar je organisatie te laten bellen. 0800-nummers worden vaak gebruikt voor wervingsacties en andere organisaties die ervoor willen zorgen dat het contact laagdrempelig blijft.

Zeer klantvriendelijk.

Professionele landelijke uitstraling.

Zelf eenvoudig nummers uitzoeken.

0900 nummer aanvragen

Opbrengsten uit telefonische dienstverlening.

Een 0900-nummer is bedoeld als inkomstenbron voor telefonische dienstverlening, zoals het aanbieden van algemene informatie, voor een helpdesk of voor specifieke klantacties (sales). Als organisatie verleg je de kosten van het gesprek, inclusief een vergoeding van de service, naar de klant.

Door kostendrempel geen grapgesprekken

Professionele landelijke uitstraling.

Zelf eenvoudig nummers uitzoeken.